Viskas ko reikia geroje virtuvėje

Turite naujus namus ir visiškai nuo nulio įsirenginėjate virtuvę. Nuo ko reiktų pradėti? Žinoma, labai svarbu gerai sutvarkyti santechnikos mazgus ir pasirūpinti virtuvės baldais. Kartu su baldais reikia galvoti ir apie buitinę techniką, nes ji dažnai integruojama į juos. Svarbu pasirinkti tinkamą viryklę. Visų pirma viryklė turi būti Jums tinkamo tipo. Jei į namą atvestos gamtinės dujos – dujinė. Jei specialiai atvestas galingas elektros įvadas – elektrinė viryklė. Visa kita – jau patogumo klausimas. Patogu kai viryklėje integruotas laikmatis, kuris už tam tikro laiko pradeda skambėti ar išjungia pačią viryklę. Renkantis šaldytuvą atkreipkite dėmesį ne tik į jo dydį, bet apgalvokite ir šaldymo kameros bei paties šaldytuvo proporcijas. Apsvarstykite kas Jums aktualiau. Labai svarbus ekonomiškumo klausimas. Kadangi šaldytuvas į elektros lizdą būna įjungtas praktiškai visus metus, net nedidelis galios skirtumas gali nulemti pakankamai didelį išlaidų skirtumą. Populiarėja bešerkšniai šaldytuvai. Jie patogūs, nes jų niekada nereikia atitirpdyti. Virtuvėje yra ir mikrobangų krosnelės vieta. Bet prieš ją perkant geriau pagalvoti ar jos apskritai reikia. Šios krosnelės kenkia žmonių sveikatai ir dėl to geriau ją pakeisti paprasta konvekcine krosnele ar orkaite.

Renkantis puodus nebūtina tikėti reklamomis. Svarbu, kad puodų rankenos būtų iš kokybiškos medžiagos ir nepradėtų svilti labiau pakaitinus. Patogūs puodai kuriuos galima dėti vienas ant kito keliais aukštais. Tai sutaupo ne tik vietos, bet ir energijos, nes šildant tik vieną kaitvietę iškart šyla keletas puodų. Namų šeimininkėms labai svarios ir keptuvės. Keptuvės būna įvairių dydžių, rūšių ir dėl to pasirinkti nėra labai paprasta. Madingos yra tefloninės keptuvės, bet paskutiniu metu pasigirsta prastų atgarsių apie jas. Tefloans yra gerai kol jis nesubraižomas. O subraižytas ar perkaitintas teflonas yra nuodingas. Nėra įrodytas poveikis žmogui. Tačiau įrodytas poveikis paukščiams. Jei kenkia jiems tai naivu tikėtis, kad nekenktų mums. Viskas sukasi ratu, tad į madą vėl grįžta paprastos geležinės keptuvės su karščiui atsparia rankena.

Dėl sveikos gyvensenos iš virtuvių dažnai metamos mikrobangų krosnelės ir įsigyjamos sulčiaspaudės. Sulčiaspaudės suteikia galimybę namuose patiems pasigaminti sveikų šviežių sulčių. Sulčiaspaudės nekainuoja brangiai. Tiksliau paprastos citrusinių vaisių sulčiaspaudės kainuoja nuo kelių dešimčių litų. O kokybiškos universalios sulčiaspaudės gali kainuoti ir daug daugiau. Tačiau jos sultis spaudžia ne tik iš citrusinių vaisių, bet ir paprastų vaisių, daržovių, uogų.

Geroje virtuvėje aktualus ir peilių klausimas. Geras peilis turi riekti duoną, o ne ją trupinti. Dažnai kaltinamas prastas galąstuvas. Bet dažnai jis būna niekuo dėtas. Gerą peilį užtenka galąsti kartą per metus. Jei to reikia dažniau reikia pagalvoti ką darote ne taip. O galbūt reiktų tiesiog atnaujinti savo peilių rinkinį.